Tilaa kouluusi ilmainen opettajien ilmastokoulutus!

Ai mikä ilmastonmuutos ja miten se minun työhöni liittyy? Mitä opetussuunnitelman ekososiaalinen sivistys oikein tarkoittaa ja mitä sillä on tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa? Tuntuuko aihe tärkeältä, mutta et oikein tiedä miten sitä voisi oppilaiden kanssa käsitellä? Pitäisikö suunnitella ilmiöviikkoa, mutta ideat ovat vähissä? Eikö opettajakunnan ilmasto-osaaminen ole ihan ajan tasalla?

Nyt voit ratkaista ongelmat tilaamalla kouluusi ilmaisen Open ilmastokoulutuksen! Ilmastokasvattaja Pinja Sipari kiertää vuoden 2017 ja tammikuun 2018 aikana Suomen kouluissa kouluttamassa opettajia ilmastokasvatuksen saloihin. Koulutukset on suunnattu ensisijaisesti yläkouluihin ja lukioihin, mutta yhtenäiskouluissa myös alakoulun opettajat ovat tervetulleita mukaan.

Koulutukset räätälöidään koulun toiveiden mukaan. Alustavia sabluunoita on kaksi:

  • Perusteet kuntoon (2h). Käydään läpi ilmastonmuutoksen ja ilmastokasvatuksen perusteet, sekä eri oppiaineiden opettajien mahdollisuudet tehdä ilmastokasvatusta itsenäisesti ja yhteistyössä kollegoiden kanssa
  • Sukellus monialaiseen ilmasto-oppimiseen (4h). Edellä mainitun lisäksi ryhdytään käytännössä suunnittelemaan ilmastoaiheista ilmiöviikkoa, teemapäivää tai muunlaista monialaista oppimista koulussa

Koulutusten taustamateriaalina käytetään Open ilmasto-opasta. Se on aineenopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty avoin ja ilmainen opasmateriaali. Se kuvaa ilmastonmuutos-ilmiön jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen ja tarjoaa lisäksi kuvamateriaalia, sekä aihepiiriin sopivia tehtäväideoita jokaiselle oppiaineelle. Tutustu oppaaseen täällä. Opas ja koulutuskiertue on toteutettu Maj ja Tor Nesslingin säätiön tuella.

Tarkoituksena on, että koulutukseen osallistuvat kerralla koko koulun opettajat (väh. 20 henk.). Koulutus järjestetään teille parhaiten sopivana hetkenä, esimerkiksi iltapäivän päätteeksi. Koulutuksen voit tilata lähettämällä sähköpostia Pinjalle osoitteeseen (pinja.sipari at gmail.com). Kerro viestissäsi koulutuksen toivottu aika ja minkä tyyppiselle koulutukselle teidän koulussanne olisi tarvetta. Koulutuksia järjestetään vuoden aikana n. 40, siispä varaa koulutus juuri teidän kouluunne mahdollisimman pian!

Ilmastokasvatusterveisin,
Pinja
pinja.sipari at gmail.com
puh. 050 461 76 78