15-18-vuotiaiden Ympäristötunneleiri kesäkuussa verkossa!

Huolestuttaako ilmastonmuutos? Tunnetko joskus maailmantuskaa? Koetko jääväsi huoliesi kanssa yksin? Haluaisitko oppia tapoja, joilla omien tunteidensa kanssa selviää paremmin? Tule mukaan ympäristötunneleirille, jos vastasit kyllä ainakin yhteen näistä kysymyksistä!

Päiväleiri on tarkoitettu 15-18-vuotiaille nuorille ja se järjestetään verkossa Zoom-alustalla ma-pe 7.-11.6.2021 klo 14.30-17. Mukaan voi siis tulla mistä päin Suomea tahansa!

Mitä leirillä tehdään?

Pääset leirillä tutustumaan omiin ympäristötunteisiisi erilaisten luovien harjoitusten avulla sekä oppimaan tavoista, joilla omia tunteitaan voi käsitellä.

Teemme monenlaisia helppoja harjoituksia yhdessä ja yksinään. Mitään ei tarvitse osata valmiiksi ja jokainen voi toteuttaa harjoituksia itselle hyvältä tuntuvalla tavalla!

Tavoitteena on, että jokainen löytää leirin aikana itselle sopivia tapoja omien tunteiden käsittelyyn ja olon helpottamiseen. Yleensä samat menetelmät toimivat niin ympäristötunteiden käsittelyssä kuin muissakin elämän kuohuissa.

Paremman maailman puolesta toimiminen ja vaikuttaminen on yksi hyvä tapa omien ympäristötunteiden kanssa selviämisessä. Tällä leirillä sivuamme aihetta, mutta keskitymme erityisesti hyvinvoinnin ja tunnetaitojen kasvattamiseen.

Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille ennen leirin alkua.

Kuka toimii ohjaajana?

Leirin ohjaajana toimii kokenut ympäristökasvattaja ja pian valmistuva lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Pinja Sipari (kuvassa). Pinja on myös pitkän linjan ympäristöaktivisti ja monenlaiset ympäristötunteet ilosta ja ylpeydestä suruun, syyllisyyteen ja suuttumukseen ovat hänelle tuttuja henkilökohtaisestikin. Pinja järjestää leirin itsenäisesti tunnetaito-ohjaajakoulutuksen lopputyönä.

Mitä osallistuminen maksaa?

Leiri on osallistujille maksuton. Osallistujat saavat postitse leirikansion, jossa on leirillä tarvittavia materiaaleja.

Lisäksi osallistujat tarvitsevat muutamina leiripäivinä mukaan askartelutarvikkeita: väriliidut, liimaa, sakset ja vanhoja aikakausi- tai sanomalehtiä. Nämä kukin osallistuja sitoutuu hankkimaan itse, jos niitä ei kotoa valmiiksi löydy.

Miten leirille osallistutaan?

Leiri järjestetään verkossa Zoom-alustalla ma-pe 7.-11.6.2021 klo 14.30-17. Osallistujat saavat linkin Zoomiin ennen leirin alkua. Osallistuminen on selvästi helpointa tietokoneen kautta, mutta myös puhelimen tai padin kautta osallistuminen on mahdollista. Hyvä nettiyhteys on tärkeä osallistumisen apuväline.

Videoyhteyden kautta sinun voi olla helpompaa tutustua muihin leiriläisiin, mutta varsinkaan alussa kameraa ei tarvitse pitää auki, jos se tuntuu hankalalta.

Teemme leirillä harjoituksia, joita jokainen tekee ensin yksin. Jos haluat, pääset jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi myös muiden leiriläisten kanssa.

Miten voi ilmoittautua mukaan?

Mukaan otetaan 12 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen päättyy kun ryhmä on täynnä, kuitenkin viimeistään 31.5. Ilmoittaudu mukaan täällä: https://forms.gle/Z762XGM7NqsHLCfR7

Tärkeitä huomioita

  • On tärkeää, että pystyt osallistumaan leirille joka päivä!
  • Saat leirillä vertaistukea ja opit yleisiä tunnetaitoja. Leirin ohjaaja ei ole mielenterveyden ammattilainen. Masennukseen tai muihin vakavampiin mielenterveyden haasteisiin tulee hakea apua terveydenhuollon kautta.

Tervetuloa mukaan! <3
t. Pinja

Kuvat: kazuend & Brad Knight / Unsplash.com
Kuvat: kazuend & Brad Knight / Unsplash.com

Haluatko välittää leiristä viestiä?

Täältä löydät pdf-muotoisen mainosjulisteen, jonka voit tulostaa esimerkiksi koulun seinälle.

Alla on Instagram-jakoon sopiva mainoskuva. Tekstinä voit käyttää esimerkiksi kuvan alla olevaa teksti, tai voit muokata sitä paremmin käyttöösi sopivaksi. Lämmin kiitos avustasi!

Huolestuttaako ilmastonmuutos? Koetko jääväsi huoliesi kanssa yksin? Haluaisitko oppia tapoja, joilla omien tunteidensa kanssa selviää paremmin? Lähde mukaan ympäristötunneleirille!

Maksuton päiväleiri on tarkoitettu 15-18-vuotiaille nuorille ja se järjestetään verkossa Zoom-alustalla ma-pe 7.-11.6.2021 klo 14.30-17. Mukaan voi siis tulla mistä päin Suomea tahansa!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! tinyurl.com/ymparistotunneleiri